Fogászati panoráma röntgen 

Fogászati panoráma röntgen segítségével teljes képet lehet kapni a fogak és az állkapocs állapotáról, amely nélkülözhetetlen a pontos diagnózis felállításához és a megfelelő kezelés megtervezéséhez. Kérjen időpontot digitális panoráma felvétel készítésére!

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Mire való a panoráma röntgen?

A panoráma röntgen egy képalkotó technológia, amellyel fel lehet tárni a fogak és az állkapocscsontok állapotát. Ha szájüregi vizsgálattal nem lehet megállapítani a pontos betegséget, akkor elvégzése szinte kötelező. Az átvilágítás során részletes információt lehet nyerni:

 

  • a fogak gyökereiről,
  • a fogak elhelyezkedéséről és betegségeiről,
  • az alsó arccsontok és az ízületek állapotáról,
  • és a még ki nem nőtt bölcsességfogakról is

Milyen beavatkozások során fontos a fog panoráma röntgen felvétele?

  1. implantátumok beültetésénél
  2. gyökérkezelés esetén
  3. fogágybetegségek feltérképezésénél: csontsorvadás, fogínybetegség, fogínyvérzés
  4. ciszták, gócok, rejtett gyulladások
  5. szájsebészeti beavatkozásoknál
  6. fogszabályozásnál

 Ha a páciensek maguk is láthatják a kórképet, akkor könnyebben megértik a javasolt terápia okait. Egy jól felszerelt fogászati rendelő alapszolgáltatásai közé tartozik a panoráma röntgen készítése. A kisröntgennek nevezett eljárás – 1-1 fogról készített felvétel – nem váltja ki ezt a komplex vizsgálatot. 

A digitális panoráma röntgen és a hagyományos fogröntgen különbsége

A modern fogászatban a filmre rögzített felvétel helyett általában korszerű digitális technikát alkalmaznak. A számítógépes röntgeneljárás kevesebb sugárzással jár és sokkal aprólékosabb betekintést jelent a szájüreg szemmel nem látható részeibe. Ez a megoldás detektorok segítségével érzékeli a röntgensugarakat és digitális verzióban archiválja őket. Az elkészült felvételt ezután számítógépes adatbázisban tárolják, így attól sem kell tartani, hogy elveszítés után nem lesz meg többé és újat kell készíteni. 

Panoráma röntgen árak

A Pont32-ben a fogászati panoráma röntgen ára kedvező. Ha szükséges, akkor digitális kisröntgen felvétel készítésére is van lehetőség rendelőnkben.

Amennyiben egészségpénztár fedezetét szeretné felhasználni, úgy weboldalunkon megtalálja a szolgáltatókat, akikkel kapcsolatban állunk. Ha nem látja saját egészségpénztára nevét, úgy lépjen velünk kapcsolatba és pár héten belül megkötjük szolgáltatójával a szükséges szerződést!

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!