Fogfehérítés

A fogak idővel elszíneződnek, ami gyakran önbizalomhiányhoz vezetnek pácienseinknél. Szerencsére ma már számos profi fogfehérítés szolgáltatás érhető el nálunk, így Önnek is a hollywoodi sztárokhoz hasonló ragyogó hófehér mosolya lehet. Ha Önt is zavarják elszíneződött fogai, kérjen időpontot fogfehérítésre!

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Mi okoz elszíneződést a fogakon?

Fogaink eredeti színét a fogzománcban található pigmentrészecskék határozzák meg. Genetikailag nem egyformán hófehérek a fogaink, azonban számos olyan külső tényező létezik, ami miatt sárgás, szürkés árnyalatúvá válhatnak az évek során.

Ha nem távolítjuk el megfelelően a fogakra rakodó lepedéket, az idővel fogkövet okoz, mely esztétikailag ront a fogak kinézetén és olyan bakteriális betegségek kialakulását is elősegíti, mint a fogágybetegség. Emellett pedig a dohányzás és az erősen színező hatású élelmiszerek – például kávé, tea – rendszeres fogyasztása is a fogzománc besárgulását okozza.

Fogfehérítés Budapesten, a Pont32 fogászaton

Rendelőnkben a kezelés elkezdéséhez először egy konzultációra és állapotfelmérésre van szükség, ami alapján meghatározzuk milyen típusú fogfehérítés javasolt.

Érdemes tudni, hogy otthoni fogfehérítés előtt is minden esetben meg kell tisztítani a fogakat a tartós lepedéktől, azaz a fogkőtől. A fogkő eltávolítással már önmagában is rendkívül esztétikus összkép érhető el, ráadásul számos fogsort érintő probléma kialakulásának az okát is megszüntetjük. A fogakon lerakódó fogkő számos szövődménnyel járhat, ráadásul akár a fogak elvesztését is okozhatja.

Nem mindenkinek hófehérek a fogai genetikailag

A fogkő eltávolítása után egy lenyomatot veszünk a fogakról, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a páciens fogsorának egyedi mintáját. Erre azért van szükség, hogy egy pontosan illeszkedő fehérítő sínt készíthessünk, ami az általunk alkalmazott orvosi fogfehérítés alapját képezi.

A második lépésben átadjuk Önnek a sínt, amit éjszakánként kell viselni. A szilikon sínbe kell helyezni egy speciális fogfehérítő anyagot, ami fokozatosan fejti ki hatását. A kívánt fehérítés mértékétől függően ezt több éjszaka is fel kell helyezni, így szabályozható a fog fehérségének színe lépésről lépésre.

Az általunk használt fogfehérítési technika egy rendkívül hatékony és rugalmas módszer. Segítségével rövid idő alatt elérhető a cél, ráadásul a kezelés során bármikor megállítható a folyamat. Ha úgy érzi, fogai fehérsége kielégítő, az eljárás megállítható, később pedig akár újra is kezdhető.

Az otthoni fogfehérítő szett előnyei

  • Ezzel a technikával bármikor megszakíthatja a kezelést, ha már megfelelő a végeredmény
  • Ezzel a technikával bármikor megszakíthatja a kezelést, ha már megfelelő a végeredmény
  • Kevésbé lesznek érzékenyek a fogai, mint a rendelői fehérítésnél, ugyanis a sínes kezelés sokkal kíméletesebb
  • Kedvezőbb az ára mint a rendelőben végzett eljárás, de az eredmény ugyanolyan hófehér fogsor

Az otthoni fogfehérítésnek is számos előnye van

A fogfehérítés után

Az otthoni fogfehérítő szett alkalmazását követően, amikor fogai már gyönyörű fehérek, érdemes betartani néhány javaslatot:Az otthoni fogfehérítő szett alkalmazását követően, amikor fogai már gyönyörű fehérek, érdemes betartani néhány javaslatot:

 

  • A fogfehérítő sín használatát követően kerülni kell azokat az anyagokat, melyektől könnyedén újra elszíneződhet a fogzománc. Ezek a kávé, a nikotin, a tea és az erősen cukrozott szénsavas üdítők, gyümölcslevek.
  • Az otthoni fogfehérítés is okozhat enyhe érzékenységet, amit speciális fogkrémmel vagy a patikában is kapható Elmex géllel érdemes kezelni.
  • A tartós fehérség csakis megfelelő szájápolással tartható fenn hosszú távon. Naponta minimum kétszer mosson fogat, emellett pedig fogselyem használata is erősen ajánlott az évekre szóló eredmény megőrzése érdekében.

Alapos fogápolással elkerülhetjük az újabb elszíneződéseket

Miért kerüljük a házi praktikákat?

Mindenki gyorsan és lehetőleg alacsony költségvonzattal vágyik egészséges és ragyogó, fehér mosolyra. Sokan kipróbálnak olyan házi módszereket is, amelyek olcsók és a fogak fehérségét is javítják, de közben rendkívül károsak. A házi eljárások egy része a fogzománc felső rétegének eltávolításával, roncsolódásával jár, miközben ennek a rétegnek kritikus szerepe van a fogak épségének megőrzésében.

A Pont32 Fogászaton kizárólag olyan technikákat alkalmazunk, amelyek hosszú távon biztosítják a fehérséget és közben megóvják a fogak egészségét is. Az orvosi fogfehérítés biztonságos, hiszen tapasztalt fogorvosok és dentálhigiénikusok felügyelik a folyamatot elejétől végéig. Érdemes többet áldozni a hollywoodi mosolyra és inkább szakértőkre bízni a besárgult, elszürkült fogak szépségének helyreállítását.

Fogfehérítés árak

Az orvosi fogfehérítés pontos költségeit mindig az első konzultáción határozzuk meg annak függvényében, hogy milyen mértékű kezelésre van szükség. Érdemes tudni, hogy a fogfehérítés árak nem tartalmazzák a fogtisztító kezelés díjait. Plusz költségeket jelenthet az is, ha Önnek régi, elszíneződött tömése, fogpótlása van, melyet a fogfehérítés előtt le szeretne cserélni. Fogorvosaink a teljes kezelési terv felállítását követően a pontos fogfehérítés árakról előre tájékoztatják.

Ha szeretne még többet megtudni az esztétikai fogászatról, további szakmai részleteket itt olvashat a témában:Ha szeretne még többet megtudni az esztétikai fogászatról, további szakmai részleteket itt olvashat a témában:

 

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!