Fogfehérítés

Fogfehérítés professzionálisan a ragyogó, nyílt mosolyért.

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Fogfehérítés a gyönyörű mosolyért

Gyakori kérdés szokott lenni pácienseink körében, hogy miképpen lehet csillogó fehér a mosolyuk hasonlóan a hollywoodi sztárokhoz. Elegendő-e otthoni házi technikákat használniuk vagy érdemes inkább a professzionális fogfehérítés szolgáltatást választaniuk?

Fogfehérítés a Pont32 Fogászaton

Rendelőnkben a fogfehérítést egy különleges módszerrel végezzük el. Ehhez először egy konzultációra és állapotfelmérésre van szükség, ami alapján meghatározzuk milyen mértékű fehérítés indokolt. Ugyanekkor egy lenyomatot veszünk a fogakról, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a páciens fogsorának egyedi mintáját. Erre egy pontosan illeszkedő fehérítő sínt készít, ami egy vékony fóliát jelent végső soron, ami teljes mértékben és pontosan követi a fogak formáját.

A második lépésben átadjuk a tökéletesen illeszkedő sínt, amit éjszakánként kell felhelyezni. A sínbe kell helyezni egy speciális fogfehérítő anyagot, ami fokozatosan fejti ki hatását. A kívánt fehérítő hatás mértékétől függően ezt több éjszaka is fel kell helyezni, így szabályozható a fog fehérségének színe lépésről lépésre.

Érdemes tudni, hogy a fogfehérítés előtt a fogakon lévő tartós lepedéket (fogkövet) el kell távolítani. Így érhető csak el a kívánt hatás, de önmagában a fogkő eltávolítás is rengeteget javít az esztétikus megjelenésen. Egyrészt eltávolítjuk a sárgás, barnás színű fogkövet, így javítjuk a fogazat fehér összképét. Másrészt a legtöbb fogászati probléma kialakulásának alapvető okát is megszüntetjük, hiszen a fogakon lerakódó fogkő számos későbbi szövődmény vagy akár a fogvesztés okozója is lehet.

Az általunk használt fogfehérítési technika egy rendkívül hatékony és rugalmas módszer. Segítségével rövid idő alatt elérhető a cél, ráadásul a kezelés során bármikor megállítható a folyamat. Ha úgy érzi, fogai fehérsége kielégítő, az eljárás megállítható, később pedig akár újra is kezdhető.

Otthoni, éjszakai fogfehérítés előnyei

  • Ezzel a technikával bármikor megszakíthatja a kezelést, ha már megfelelő a végeredmény, ill. bármikor újra ismételheti, ha szükségesnek érzi. Előfordul, hogy a gyökérkezelt fogak elszíneződnek. Ilyenkor nem elég a fogat kívülről fehéríteni, a fog belsejébe is kell fehérítő anyagot helyezni. Ennek a két módszernek a kombinációjával elérhetjük, hogy fogaink egyformán fehérek legyenek.
  • Kevésbé lesznek érzékenyek a fogai, mint a rendelői fehérítésnél
  • Kíméletes az eljárás
  • Kedvező ár

Miért kerüljük a házi fogfehérítés praktikákat?

Mivel a fogfehérítés egy igen keresett szolgáltatás, ezért sokan szeretnénk megoldani gyorsan, otthoni módszerekkel. Rengeteg termék és technika ígéri a gyors javulást, mi viszont azt javasoljuk, hogy mindenképpen egyeztessen fogorvosainkkal vagy dentálhigiénikusainkkal ilyen módszerek alkalmazása előtt.

A legfőbb probléma a házi praktikákkal kapcsolatban, hogy noha javítják a fog fehérségét, de közben károsíthatják is azokat. A házi eljárások egy része a fogzománc felső rétegének eltávolításával, roncsolódásával jár, miközben ennek a rétegnek kritikus szerepe van a fogak épségének megvédésében. A Pont32 Fogászaton kizárólag olyan technikákat alkalmazunk, amelyek hosszú távon biztosítják a fehérséget és közben megóvják a fogak egészségét is.

Felkeltettük érdeklődését a fogfehérítés iránt? Kérjen időpontot és jöjjön el rendelőnkbe!

Ha szeretne még többet megtudni az esztétikai fogászatról, további szakmai részleteket itt olvashat a témában:

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!