Fogpótlás híd, fogászati híd készítés 

Fogpótlás híd készítésével akkor lehetséges, ha a páciensnek egy vagy több foga hiányzik, de kivehető fogpótlás alkalmazása még nem indokolt. Esztétikus fogászati hidak a Pont32 rendelőben: foglaljon időpontot!

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Miért érdemes fogászati hidat alkalmazni?

Több fog elvesztése esetén a fogorvos eltérő fogpótlási alternatívákat javasolhat: implantátum beültetését, kivehető fogpótlást vagy híd készítését. Amikor a hiányos területet határoló fogak megfelelő állapotúak és gyulladástól mentesek, akkor a fogászati híd jelentheti a megfelelő megoldást. Híd alkalmazásával ugyanis kiterjedt foghiány esetén is van mód a lehető legtöbb eredeti fog megtartására.

Fogpótlás híddal a Pont32 Fogászati rendelőben

A híd valójában több fogkorona együttese: két vagy több pillérfogra rögzítjük, és átível akár 2-3 hiányzó fog helyén is. Amennyiben a lehetőség adott, úgy saját fogakra erősítjük a fogászati hidat. Ha nincs lehetőség a valódi fogakat használni, akkor rendelőnkben implantológus szakorvosaink fog implantátum beültetését végzik el először. Ezután a beépített implantátum szolgál majd a híd alapjául.


A Pont32 Fogászaton modern vállas preparációs technikával lehetséges híd és fogkorona készítése. Ennek során a pillérfogakon az íny szintje alatt kialakítunk egy vállat, amelyre ráül a fogpótlások széle. Ezzel a módszerrel a pótlás és a fog találkozása még pontosabb és irritáció sem keletkezik. Pácienseink a legkorszerűbb technológiákból választhatnak híd készítése során: préselt kerámia vagy cirkónium alapú hidakkal hiánytalanul visszaállítható a rágóképesség és a fogak eredeti szépsége.

Mi a fogászati híd készítésének menete?

A fogak megfelelő pótlása a rágóképesség fenntartása és az esztétikus mosoly szempontjából is elengedhetetlen. A fogászati híd indirekt fogpótló eljárás, amely azt jelenti, hogy elkészítéséhez lenyomatvételre és fogtechnikai labor közreműködésére is szükség van. A fogászati híd készítésének legfontosabb lépései:

 1. konzultáció és a diagnózis megállapítása: a fogorvos fogászati híd alkalmazását javasolja a páciensnek a pontos diagnózis ismeretében
 2. a fogak előkészítése: a fogak lepreparálása („lecsiszolás”) és amennyiben szükséges, a pillérként szolgáló fogak gyökérkezelése, tömése, csonkfelépítése. Lenyomatvétel az előkészített fogakról, és azonnali ideiglenes híd készítése az előkészített fogak eltakarására.
 3. egyeztetés a híd paramétereiről: a páciens a fogorvossal együtt kiválasztja a pótlás anyagát, színét és formáját, ami alapján a fogtechnikai labor elkészíti a hidat
 4. a híd próbája: a fogorvos a lenyomat alapján elkészített híd vázát a páciens fogaira próbálja, és ellenőrzi annak pontosságát.
 5. felkerül a fogászati híd: ha a végső pontosítás után mindent rendben talál az orvos és a beteg is, akkor a híd rögzítésére kerül sor, és ismét gyönyörű mosoly és egészséges fogsor birtokosa lesz a páciens

Fogpótlás híd árak 

A különféle fogpótlási eljárások árait az anyaghasználat és a páciens egyedi kezelési szükséglete határozza meg. Teljeskörű fogászati szolgáltatásaink árlistája elérhető weboldalunkon.


Sérült vagy hiányzó fogainak pótlására érdemes odafigyelni. Ha időben dönt fogászati híd készítése mellett, akkor a rágófunkció nagy valószínűséggel maradéktalanul helyreállítható. Fogsora egészsége mellett pedig a szép mosoly is fontos a mindennapi magabiztosság szempontjából. Ne napolja el a fogászati kezelések elvégzését!

  Halasi Zsuzsanna

  Halasi Zsuzsanna

  praxis manager

  Fogászati problémája van?

  Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!