Híd készítése

Híd készítése abban az esetben ajánlott, ha valakinek egy vagy több foga hiányzik, de még elegendő fog van ahhoz, hogy ne kelljen kivehető fogpótlást készíteni és valamilyen okból kifolyólag az implantátum beültetése nem megoldható.

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Modern fogpótlás híd készítése

A hagyományos koronák és hidak régebben fémkerámiából készültek, hagyományos preparálási (csiszolási) technikával. A fémkerámia korona azt jelenti, hogy a korona belső váza fém, kívülről pedig kerámia leplezés borítja az összes felszínét.

Ebben az esetben, hogy a fém ne látszódjon, a koronát olyan hosszúra készítették, hogy az íny alá érjen be, hiszen így elrejthető volt a korona széle. De ebben az esetben sajnos az ínyen egy kékes-lilás szegély jelent meg, illetve a nem megfelelő széli záródástól ínygyulladás alakult ki.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a mai modern fogászatban az úgynevezett vállas preparációs formát használjuk. Ez azt jelenti, hogy a fogon körben egy kis peremet (vállat) alakítunk ki picivel az íny szintje alatt, így a korona széle pontosan erre a vállra tud feltámaszkodni.

Kívülről pedig nincs átmenet a fog és a korona között, ezért ínygyulladás, tasak sem alakul ki. Manapság a fémmentes koronákat számítógépes tervezés és előállítás (CAD/CAM) segítségével készítik a fogtechnikai laboratóriumokban, hogy a fogpótlás és a fog találkozása még pontosabb, tökéletesebb legyen.

A Pont32-nél előállított koronák funkciója és esztétikája a mai modern fogászat minden követelményének és elvárásának megfelel. Kérjen időpontot tőlünk és tervezzük meg a fogpótló híd beültetést!

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!