Fog implantátum, fogászati implantátum

Szeretne Ön is szép mosolyt? Szeretné újra bátran élvezni az étkezéseket? Ismerje meg a Pont32 Fogászat fog implantátum készítés szolgáltatását!

fog implantátum ikon
fogászati implantátum ikon

Mikor érdemes fog implantátumot választani?

A fog elvesztése rendkívül kellemetlen és nagyban rontja az életminőséget. Szerencsére a fogászati implantátum beültetés ma már egy mindennapos rutin módszernek számít. A foghiány pótlása fájdalommentesen kivitelezhető: egy rövid beavatkozás során olyan stabil pilléreket hozunk létre, amelyek erősek és tartósak. Segítségükkel hosszú időre elfelejtheti a fog elvesztése után tapasztalt kellemetlenségeket és újból bátran mosolyoghat.

Miért érdemes a Pont32-nél elvégezni a fog implantátum készítést?

Korszerű fogászati rendelőnkben a fog implantátum beültetés minden feladatát professzionális szinten tudjuk kivitelezni. Rendelkezünk a szükséges technikai felszerelésekkel és szakember csapattal a fogászati röntgen elkészítésétől a fogpótlások gyártásán át egészen a szájsebészeti beavatkozásig. 17 év fogászati tapasztalattal rendelkezünk: ezalatt az idő alatt több ezer fog implantátum beültetést végeztünk el. 8 profi fogorvos és 3 dentálhigiénikus áll pácienseink rendelkezésére.

A fogászati implantátum előnyei

A legtöbb páciensünk a fog elvesztése után több megoldást mérlegel. A fog pótlásához készített hidak és kivehető protézisek azonban nem nyújtanak tökéletes megoldást. A fog implantátum előnyei:

 • stabilabb a kivehető protézisnél
 • kényelmesebb az alternatíváknál
 • jobb rágóképességet biztosít
 • nem kell lecsiszolni fogakat a fogpótlás készítéséhez

Hogyan történik a fog implantátum beültetés?

A beültetés valójában több mint egy fog elhelyezése a fogsorban. A műgyökér beültetésével kezdődik a beavatkozás. A műgyökér kiválasztás sem egyszerű feladat, ma már rengeteg típus elérhető. Fogorvosaink segítenek kiválasztani a megfelelő típust az elveszített fog helye, valamint az előzetes vizsgálatok segítségével. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a fogászati implantátum beültetése előtt fel kell mérni a szájhigiéniát is. Csak gyulladástól mentes, tiszta műtéti területen lehet elvégezni a beavatkozást.

A műgyökér beültetése után várni kell a műtét helyének begyógyulására, az implantátum becsontosodására, ezt követően lehet elvégezni a fogpótlás elhelyezését. Érdemes minél előbb elvégezni a fog implantációt, ugyanis az implantátum csökkenti a fogágy sorvadását, ami a fog elveszítésének velejárója.

A fogászati implantátum elhelyezése általában helyi érzéstelenítéssel, teljesen fájdalommentesen történik. A kifinomult technikának köszönhetően ma már ez legalább annyira egyszerű eljárás, mint egy foghúzás.

Milyen típusú fog implantátumok léteznek?

Szükség lehet egy vagy több fogászati implantátum beültetésére is annak függvényében, hogy részleges vagy teljes fogpótlásról beszélünk. Amennyiben több fog pótlása is szükséges, több műgyökérre lesz szükség. Van lehetőség teljes fogsor pótlására is, ebben az esetben 6-8 műgyökérre is szükség lehet fogsoronként.

A fogászati implantátum több célt is szolgálhat: teljes fogazat elveszítése esetén is megoldást nyújt, de egy-egy foghiány kitöltésére is alkalmas. Legyen szó a fogak természetes elvesztéséről vagy valamilyen baleseti traumáról, a fog implantátum teljes körűen helyreállítja fogazatát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Csontpótlás >

A fogászati implantátumok beültetetésének alapfeltétele, hogy az állcsontokban elegendő csont álljon rendelkezésre az implantátum befogadására. A legjobb csontpótló anyagokkal teremtünk megfelelő alapot az implantátumok befogadásához.

Implantációs fogpótlás >

 • szóló korona készítése implantátumra
 • implantátum elhorgonyzású híd készítése
 • körhíd implantátumokon
 • kivehető fogpótlás implantátumokon
 • all-on-four (fix fogpótlás négy implantátumon)

Implantátum beültetése >

Akkor ajánljuk a műgyökér-beültetést vagy fogbeültetést, ha

 • fontos Önnek meglévő fogai egészsége
 • csiszolás nélkül szeretné pótoltatni hiányzó fogait
 • nem szeretne kivehető fogpótlást

Sinus-lift arcüreg emelés >

A sinus lift egy olyan csontpótló eljárás, amely bizonyos esetekben szükséges az implantáláshoz.

Az eljárásra akkor van szükség, ha a felső őrlőfogak területén nem áll rendelkezésre elegendő csont az implantátumok behelyezéséhez, az arcüreg közelsége miatt.

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!