Kerámia héj

A fogak esztétikai hibái könnyen önbizalomhiányhoz, frusztrációhoz vezethetnek pácienseinknél. A kerámia héjak segítségével viszont olyan fogsora lehet, amilyenről álmodott.

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Önnek ajánljuk a kerámia héjakat, amennyiben

  • Elülső fogai kopottak, megrövidültek
  • Rések vannak a fogai között, ami zavarja Önt
  • Sérülés miatt letört a fogából egy darab
  • Zománchibák láthatóak a fog felszínén
  • Elszíneződések, repedések vannak rajta
  • Régi nagy kiterjedésű tömések vannak a frontfogaiban
  • Szabálytalan tengelyállásúak a fogai, de nem szeretne fogszabályozót

Mit várhat a kerámiahéjaktól?

  • Élethű, szabályos, fehér fogakat
  • Megfiatalodik vele a mosolya, akár 10 évet is letagadhat
  • Visszaadja önbizalmát

A kerámia héj készítés előkészületei

Első lépésben egy konzultáció keretében megbeszéljük, mit nem szeret a mostani mosolyán, mi nem tetszik a fogaiban, hogy tudjuk, milyen irányban induljunk el. Fotókat készítünk Önről, a fogairól, az arcáról, hogy eldönthessük, milyen fogforma illik Önhöz.

Következő lépésben lenyomatot veszünk a mostani helyzetről, és erre a lenyomatra a fogtechnikus elkészít viaszból egy mintázatot Önnek, amin látszik, milyenek lesznek az új fogai.

Ezt a mintázatot a fogorvos műanyagból elkészíti az Ön fogaira próbaképpen (még mindenféle csiszolás, beavatkozás nélkül), így már előre láthatja a tükörben vagy fényképen, milyenek lesznek az új fogak.

Ilyenkor közösen megbeszéljük, min kell még változtatni, hogy a fogtechnikus elönthesse, milyen legyen a végső kerámia héj. Amikor ezzel készen vagyunk, eltávolítjuk a műanyag mintázatot és ekkor kezdődik el a tényleges kezelés.

Hogyan történik a kezelés?

Érzéstelenítés után nagyjából 0,5 mm vastagságú részt eltávolítunk a fogak elülső felszínéről, majd lenyomatot veszünk. Ideiglenes héjakat készítünk, hogy senki ne vegye észre, hogy Ön milyen kezelésen vesz részt, tehát ezidő alatt is nyugodtan mehet társaságba, étkezhet, mosolyoghat.

Erre a lenyomatra a fogtechnikus elkészíti a kerámia héjakat. Ezek a héjak teljesen individuálisak, élethűek, megszólalásig hasonlítanak egy gyönyörű, egészséges fogra. Nagyjából 1 hét múlva lesznek készen a végleges héjak, amiket bepróbálunk a fogakra. Ellenőrizzük a záródásukat, Ön pedig a látványt a tükörben. Ezután behelyezzük a kerámia héjat.

Ha szeretne még többet megtudni az esztétikai fogászatról, további szakmai részleteket itt olvashat a témában:

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!