Kivehető fogpótlások készítése

Részlegesen, teljesen kivehető illetve kombinált fogpótlási lehetőségek.

fog érzéstelenítés
érzéstelenítés szolgáltatás

Részleges kivehető fogpótlás

Kivehető fogpótlást akkor készítünk, ha a meglévő fogak száma illetve elhelyezkedése nem teszi lehetővé fix fogpótlás készítését. Ennek a típusú fogpótlásnak az anyaga fém illetve műanyag. A fogpótlás alapja egy fémlemez, ami nagyon vékony. Jó hővezető képessége és karcsúsága miatt sokkal könnyebb megszokni, mint egy műanyag alaplemezű fogsort. Ez a fémlemez kapcsokkal rögzül a szomszédos fogakhoz, ez a kacsolódás adja a fogpótlás stabilitását.

Kombinált fogpótlás

A kombinált fogpótlás azt jelenti, hogy a meglévő fogakra egy fix hidat készítünk, amihez finommechanikai rögzítővel (ún. csúsztatóval) kapcsolódik egy részleges fémlemezes kivehető fogpótlás. Ezzel jó esztétikát tudunk elérni, mert nincsenek látható kapcsok, mivel a rögzítő elemek a fogsor belsejében helyezkednek el. Stabilitása nagyon jó, és a rögzítőkben található műanyag betét segítségével az idők során kialakuló kopás ellenére is folyamatosan vissza tudjuk állítani ezt a rögzítőerőt.

Teljes kivehető fogpótlás

Az ilyen típusú fogpótlást olyan pácienseink számára készítjük, akik az összes fogukat elvesztették. Ezek a fogpótlások műanyagból készülnek, és a teljes szájpadot beborítják. Fontos tudni, hogy aki ilyen típusú fogpótlást visel, ugyanolyan esztétikai elvárásokat támaszthat fogpótlásával szemben, mint azok a páciensek, akiknél meglévő fogakra készülnek a pótlások. Ezért a kivehető fogpótlások készítésénél is nagy figyelmet fordítunk a páciens elvárásaira, illetve e természetes esztétikai hatás elérésére.

A teljes foghiányok esetében nagy stabilitást tudunk elérni 2 vagy 4 implantátum beültetésével és kivehető fogpótlás alkalmazásával.

Halasi Zsuzsanna

Halasi Zsuzsanna

praxis manager

Fogászati problémája van?

Segítünk fogai épségének, szépségének a visszaállításában és megőrzésében. Foglaljon nálunk időpontot!